Dags att flytta? Vi hjälper er!

Tips inför flytt

Tips inför flytten från Fraktsons Flytt AB

Inför din kommande flytt med Fraktsons Flytt AB är det viktigt att du är väl förberedd för en smidig och effektiv övergång till ditt nya boende. Vi har sammanställt några användbara tips som kommer att hjälpa dig att organisera och säkra ditt gods under flytten.

g

Handtag och tejp på egna Lådor

Om du använder egna lådor, se till att de är försedda med handtag för enklare hantering och att de är ordentligt tejpade så att de inte öppnas under transporten.

Lättare längst Upp

Hur mycket får en flyttlåda väga?

När du packar dina lådor bör de aldrig väga mer än 25 kg. Fyll dem väl, med tyngre föremål i botten och lättare ovanpå för att undvika skador.

reco betyg, rekommenderat företag 3 år certifikat

Hur ska man packa?

Använd flyttkartonger

Försök att placera allt i flyttkartonger istället för att ha lösa föremål, även om det innebär att du använder öppna kartonger. Detta minskar risken för skador och förlorade föremål.

Tät packning

Förhindra att föremål skramlar eller skadas genom att packa lådorna hårt och tätt. Märk varje kartong med dess innehåll och i vilket rum de ska placeras när de når fram till din nya adress.

Skyddande Fyllnad

Använd lämpligt skyddsmaterial som tidningspapper, frottéhanddukar, filtar eller bubbelplast för att skydda ömtåliga föremål.

Skydda ömtåliga delar

Förpacka försiktigt ömtåliga föremål som lampskärmar i kartonger för extra skydd.

Tydlig Märkning

Märk kartongerna på kortsidan och stapla dem i högar om tre med märkningen väl synlig för enkel identifiering.

Försök att tänka framåt och när det väl är dags att packa upp lådorna. Kommer man förstå vad lådan innehåller genom märkningen?

Möbler och andra större förmål

Töm Skåp och Byråer

Större skåp måste tömmas, även om de är låsta, eftersom dörrar kan öppnas under transporten. Lådor i byråer kan fyllas med lätta, oömtåliga föremål.

Demontera Möbler

För att spara tid och pengar, demontera möbler som inte kan transporteras i sitt befintliga skick.

Samla ihop otymliga föremål

För längre och otympliga föremål som golvmoppar, dammsugarmunstycken och gardinstänger, använd gladpack eller plastfolie för att hålla dem samman och minimera antalet paket.

Husdjur & Växter

För husdjur

Husdjur kan bli stressade av en flytt, så försök att hålla deras rutiner så stabila som möjligt före och efter flytten. Ha deras favoritleksaker och sängar nära till hands.

Använd en säker och bekväm bur eller bärkasse för att transportera smådjur som katter och små hundar. Se till att de är vana vid buren innan flytten.

Under själva flyttdagen kan det vara bra att hålla husdjur i ett avskilt rum med deras nödvändigheter (mat, vatten, leksaker) för att minska stressen och förhindra att de smiter iväg.

För växter

Planera i förväg och se till att dina växter är friska och välmående innan flytten. Beskär dem vid behov och ta bort skadedjur.

För växter i krukor, säkerställ att de är ordentligt fastsatta i krukorna för att förhindra skador på rötterna under transporten.

Märk dina växter med namn och skötselråd för att hjälpa flyttteamet att hantera dem korrekt och placera dem i rätt omgivning i det nya hemmet.

För känsliga växter kan det vara bäst att transportera dem själv i din egen bil för att säkerställa att de hanteras varsamt, eller ge oss tydliga instruktioner på förhand!

Genom att följa dessa enkla riktlinjer kan du göra din flytt med Fraktsons Flytt Ab till en smidig och problemfri upplevelse. Vi ser fram emot att hjälpa dig med din kommande flytt och att säkerställa att dina ägodelar når din nya destination säkert och i gott skick.

 

Boka din flytt hos Fraktson

 

Vårt fokus ligger på det mesta inom flytt, detta innebär att vi kan hjälpa dig med flyttstäd, magasinering och mycket mer. Vi utgår från Göteborg men är aktiva i större delar rutom, i bland annat: Askim, Frölunda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Mölnlycke, Partille, Särö, Torslanda med flera.